26.10.2016 19:37

De Mos hoopt op kans voor Lammers en Rigo

PSV zit momenteel in een flinke dip. De landskampioen is de laatste weken niet in vorm en ging dinsdag ook nog eens onderuit in het bekertoernooi. Aad de Mos vindt het spel van de Eindhovenaren te voorspelbaar en denkt dat er behoefte is aan een frisse wind in het elftal.

Volgens De Mos heeft Cocu te weinig jonge talenten in zijn selectie. "Ze zijn vol lof over hun jeugdopleiding, de bedoeling was toch dat er meer talent zou doorstromen? Maar wat breekt er nu door? Iedereen is vol lof over Steven Bergwijn, maar die is nog steeds niet doorgebroken. Ik zie het ook niet", vertelt oud-trainer van PSV in gesprek met Metro. De Mos is niet onder indruk van de negentienjarige aanvaller.

"Bergwijn is een speler die met zijn hoofd naar beneden loopt en de verkeerde keuzes maakt. Cocu zal best een goede coach zijn, maar je kunt zien dat Guus Hiddink van grote invloed op hem is geweest. Net zoals Hiddink denkt Cocu behoudend en geeft hij jeugd amper een kans", stelt de analist. "Ik zou graag zien dat hij Sam Lammers of Dante Rigo eens een kans geeft. Vooral Rigo is een toptalent."

Ook is De Mos verbaasd over het matige spel van routinier Andrés Guardado. "Is hij nog steeds ontevreden dat hij niet naar Rio mocht? Vorig seizoen was hij een gifkikker. Als ik in zijn ogen keek zag ik een pitbull, maar nu zie ik een labrador. Er is iets aan de hand met hem. Het zou mij niks verbazen als Guardado met een transfer bezig is. Van de dragende spelers verwacht ik dat ze de ploeg op sleeptouw nemen, maar ze lopen inspiratieloos op het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner