27.10.2016 11:31

Veldwijk kan gaan debuteren voor Zuid-Afrika

Lars Veldwijk (l.) debuteert namens KV Kortrijk tijdens het duel in de Croky Cup met Sprimont Comblain (21-09-2016).
Lars Veldwijk (l.) debuteert namens KV Kortrijk tijdens het duel in de Croky Cup met Sprimont Comblain (21-09-2016).

Lars Veldwijk is door Zuid-Afrika opgeroepen voor het WK-kwalificatieduel met Senegal, dat op 12 november afgewerkt zal worden in Zuid-Afrika. De spits van KV Kortrijk liet in een eerder stadium al weten graag te willen uitkomen voor Bafana Bafana.

De boomlange aanvaller komt in aanmerking voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika omdat zijn vader is geboren in dat land. "Vooropgesteld, het klinkt misschien een beetje gek dat ik voor Bafana Bafana kies. Ik ben nog nooit in het land geweest. Maar ik houd van voetbal en de Zuid-Afrikaanse ploeg heeft een grote historie", zei Veldwijk in een interview in maart.

De spits tekende afgelopen zomer overigens een contract tot medio 2020 bij het Belgische Kortrijk, maar heeft vooralsnog weinig speelminuten in de benen. Op 21 september debuteerde de spits tijdens het bekerduel met Sprimont Comblain (2-0 winst), maar werd hij tijdens de rust gewisseld. Woensdagavond volgde zijn competitiedebuut. Veldwijk mocht een kwartier voor tijd invallen tijdens het competitieduel met AS Eupen (1-1).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner