30.10.2016 13:27

Vernieuwde vleugels bij NEC voor Utrecht-uit

Taiwo Awoniyi (l.) houdt Pelle van Anholt (r.) van zich af. (25-09-2016)
Taiwo Awoniyi (l.) houdt Pelle van Anholt (r.) van zich af. (25-09-2016)

NEC-trainer Peter Hyballa heeft twee nieuwe vleugelaanvallers gekozen voor het uitduel met FC Utrecht. Reagy Ofosu en Taiwo Awoniyi vervangen de gepasseerde Jay-Roy Grot en de geblesseerde Mohamed Rayhi.

In de Gelderse derby kreeg Arnhemmer Grot nog de kans zich te laten zien, maar echt overtuigend was de sterke aanvaller niet. Daarom herpakt Ofosu zijn basisplek in het team van de Nijmegenaren. Daarnaast moet linksbuiten Rayhi dit duel aan zich voorbij laten gaan. Awoniyi staat aan de aftrap in De Galgenwaard. Ook de defensie is niet geheel intact gebleven bij NEC. Rechtsback Mikael Dyrestam is licht geblesseerd, waardoor Michael Heinloth een kans krijgt in de basis. De andere acht spelers die begonnen aan de Gelderse derby hebben de schifting wel overleefd.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag zag geen reden om zijn basiself aan te passen ten opzichte van het midweekse bekerduel met FC Groningen. Alle spelers maakten toen de volle negentig minuten vol, wellicht omdat Ten Hag rekening hield met een verlenging waarin hij zijn wissels nog nodig had. Omdat Nacer Barazite in de slotfase de winnende maakte voor de Domstedelingen kwam deze er alleen niet. De mannen die een volle wedstrijd van woensdag in de benen hebben gaan tegen NEC hun uiterste best doen om zich staande te houden.

Het duel is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner