30.10.2016 20:12

Van Persie en Lens helpen Fener aan zege

Fenerbahçe heeft zondagavond ruim gewonnen van Karabükspor: 5-0. Robin van Persie nam twee doelpunten voor zijn rekening en ook Jermain Lens kwam tot scoren. Fenerbahçe staat vijfde in de SüperLig, gevolgd door tegenstander Karabükspor.

Het was Van Persie die de score mocht openen vanaf elf meter. Na ruim een kwartier spelen schoot de aanvaller laag en hard raak. Het was de opmaat naar een ruime overwinning op concurrent Karabükspor.

Dat kwam mede door een snelle rode kaart van Ceyhun Gülselam, die al na een half uur twee gele kaarten had ontvangen. Fenerbahçe speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd en kwam via Martin Škrtel op een 2-0 voorsprong.

In vijf minuten na rust walste de ploeg van Dick Advocaat over de bezoekers heen. Van Persie tikte zijn tweede van de avond, Aatif Chahechouhe scoorde na een assist van Van Persie en Lens maakte de 5-0.