31.10.2016 12:30

Speler van de Week: Ernestas Šetkus

Om onduidelijke reden niet geliefd bij enkele supporters van ADO Den Haag, maar desondanks is doelman Ernestas Šetkus onze Speler van de Week van de elfde speelronde met een 7.5. De keeper wist een nederlaag tegen AZ Alkmaar (1-0) niet te voorkomen. Hij haalde wel zijn revanche op de fans met prachtige reddingen.

Warming-up
Een vreemd moment voltrok zich tijdens de warming-up van ADO Den Haag voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ. Zoals gebruikelijk kwamen de eerste en tweede doelman eerder het veld op om zich op te warmen. Šetkus zal even hebben getwijfeld of hij geen uitwedstrijd speelde met de Residentieclub, maar het waren toch echt de eigen fans die hem aan het uitfluiten waren. De reden waarom is volstrekt onduidelijk, maar Šetkus wilde eigenlijk na tien minuten alweer naar binnen. De keeper besloot alsnog te blijven en uiteindelijk de wedstrijd te keepen.

Wedstrijd
Als het iets is waar ADO behoefte aan heeft in deze tegenvallende periode is het wel een betrouwbare doelman. En die stond afgelopen weekend onder de lat. AZ was overduidelijk de betere in Den Haag. Het wist alleen lange tijd de sterk keepende goalie uit Litouwen niet te verslaan. Wout Weghorst en zijn teamgenoten beten zich stuk op de sluitpost. Enkele minuten voor tijd dacht hij dan ook de matchwinner te worden, ware het niet dat invaller Robert Mühren zijn ploeg aan een 0-1 zege hielp. Trainer Željko Petrović riep zijn doelman desondanks uit tot man van de wedstrijd.

Verleden
Het is maar de vraag of Šetkus echt wakker zal liggen door het gedrag van de eigen fans. Het zou de doelman vooral gaan om het niet tonen van respect richting een eigen speler. De ervaren doelman maakte ongetwijfeld al het nodige mee in zijn loopbaan. ADO Den Haag nam de keeper afgelopen zomer over van het Turkse Sivasspor. Daarvoor verdedigde hij onder meer het doel van AO Kerkyra, Nea Salamina, FK Gomel en Botev Plovdiv. Setkus begon zijn carrière in zijn vaderland in 2005 voor FK Zalgiris.