31.10.2016 21:59

Jong Ajax stelt teleur in duel met VVV-Venlo

Na een goede start is Jong Ajax diep aan het wegzakken op de ranglijst van de Jupiler League. De beloftenploeg van de Amsterdammers verspeelden tegen VVV-Venlo voor de derde keer in de laatste vijf duels punten. De Limburgers wonnen met 0-4 en doen daarmee goede zaken in de top drie van de Jupiler League.

In Amsterdam werd reikhalzend uitgekeken naar de rentree van Tim Krul, maar de goalie is nog niet fit genoeg om te starten in een officieel duel. Peter Leeuwenburgh stond daardoor op doel, maar de goalie speelde een negatieve hoofdrol in de eerste helft. Leeuwenburgh werd in de openingsfase van grote afstand verrast door een zwabberbal van Clint Leemans, waardoor het na tien minuten al 0-1 stond op De Toekomst.

Vijf minuten later verdubbelde Johnathan Opoku de score, nadat Heiko Westermann opzichtig in de fout ging. Jong Ajax kon geen vuist maken en werd verder achteruit geworpen door Leeuwenburgh, die pas zijn tweede duel in het seizoen keepte. De goalie ging opzichtig in de fout bij een slap schot van Joey Sleegers, dat via de handen van de keeper pardoes in de korte hoek belandde. In de tweede helft viel er weinig te genieten, alhoewel de late 0-4 van Opoku een mooie was.

VVV-Venlo profiteert door de overwinning optimaal van puntenverlies bij koploper Jong PSV. Daarnaast gaat de ploeg over MVV heen, dat op bezoek bij FC Volendam met 1-2 verloor. VVV-Venlo staat na twaalf wedstrijden tweede in de Jupiler League, met één punt achterstand op de talenten uit Eindhoven.