01.11.2016 13:36

Jonk: "Als je voor Inter kiest, neem je risico"

Wim Jonk noemt het ontslag van Frank de Boer als trainer van Inter een optelsom. De oefenmeester werd dinsdag op straat gezet vanwege tegenvallende sportieve resultaten. Volgens Jonk wist De Boer waar hij aan begon in Milaan.

"Het is, lijkt me, een weloverwogen keuze geweest van Frank om voor Inter te kiezen", laat Jonk, die tussen 1993 en 1995 voor de Italiaanse club speelde, weten aan Voetbal International. "Hij zal zich verdiept hebben in de club en met de nieuwe eigenaren over hun visie hebben gesproken. Frank wist dus waaraan hij begon. Maar als je voor Inter kiest, neem je altijd een risico omdat de club niet bekendstaat om de rust en het geduld."

De Boer lag sinds zijn komst naar Inter geregeld onder vuur. De oefenmeester wist nauwelijks wedstrijden te winnen met zijn ploeg. Jonk vermoedt dat de teleurstellende sportieve prestaties reden zijn voor het uiteindelijke ontslag van de oud-trainer van Ajax. "Het is een absolute topclub, daar moet je direct presteren. Je moet gewoon winnen. En als de resultaten te wisselvallig zijn, beginnen de problemen, wordt het onrustig op de tribunes. En uiteindelijk wordt dat een optelsom", aldus Jonk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner