02.11.2016 14:31

'Nieuwe Moisander' toe aan de Eredivisie

Dario Van Den Buijs bekijkt zijn opties tijdens het competitieduel Almere City FC - FC Eindhoven (26-08-2016).
Dario Van Den Buijs bekijkt zijn opties tijdens het competitieduel Almere City FC - FC Eindhoven (26-08-2016).

Dario Van Den Buijs is volgens Gunter Thiebaut, zaakwaarnemer van de Belgische mandekker van FC Eindhoven en oud-spits van MVV Maastricht, toe aan een stap naar de Eredivisie. De verdediger haalt inmiddels al ruim een jaar een hoog niveau in de Jupiler League bij FC Eindhoven.

Thiebaut vergelijkt Van Den Buijs met oud-Ajacied Niklas Moisander. "Hij doet me als type speler een beetje denken aan Niklas Moisander, waartegen ikzelf indertijd nog gespeeld heb", aldus Thiebaut, die 42 keer wist te scoren in 67 wedstrijden in de Jupiler League. "Hij is enorm leergierig en is een jongen die een doel voor ogen heeft, maar die ook weet dat hij er elke dag hard voor moet werken."

De zaakwaarnemer van Van Den Buijs denkt dat de verdediger toe is aan een transfer. "Als ik zie wat hij nu presteert, dan is hij wel klaar voor de stap naar een goede ploeg in de Eredivisie", vervolgt Thibaut tegenover Voetbal International. "Maar momenteel gaat alle aandacht uit naar Eindhoven en is het belangrijk om daar elke week te tonen dat ie er klaar voor is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner