02.11.2016 16:02

Ajax U19 begint met winst in Griekenland

Ajax U19 is goed begonnen aan de tweede ronde van de Youth League. De Amsterdammers wonnen woensdagmiddag namelijk met 2-0 van PAOK Saloniki U19, waardoor de kans groot is dat Ajax zich weet te plaatsen voor de volgende ronde van de Youth League.

Omdat de hoofdmacht van Ajax niet actief is in de Champions League, moet Ajax zich via een omweg kwalificeren voor de Youth League. Tijdens de eerste (voorronde) van de Youth League waren de Amsterdammers tweemaal te sterk voor het IJslandse Breiðablik. In de tweede ronde dient Ajax af te rekenen met PAOK.

Ajax begon woensdagmiddag met onder meer Deyovaisio Zeefuik, Danilho Doekhi, Carel Eiting, Kaj Sierhuis en Justin Kluivert in de basis. Laatstgenoemde was na 24 speelminuten verantwoordelijk voor de 0-1 voor Ajax. De Griekse verdediging stond te slapen en de zoon van Patrick Kluivert profiteerde optimaal van het Griekse foutje. In de tweede helft nam Ajax verder afstand na een doelpunt van Sierhuis, die tegen Breiðablik nog trefzeker was met een schitterende omhaal. Het bleef vervolgens bij 0-2 in Griekenland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner