02.11.2016 22:36

Lyon verrast Juventus met late gelijkmaker

Juventus heeft zich woensdagavond nog niet geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De Italianen leken een 1-0 overwinning over de streep te trekken, maar vlak voor tijd zorgde Corentin Tolisso voor de gelijkmaker.

Juventus was tijdens de eerste 45 minuten de bovenliggende partij, maar de Italianen hadden een fout van Olympique Lyon nodig om op voorsprong te komen. De negentienjarige verdediger Mouctar Diakhaby beging een domme overtreding in het strafschopgebied, waardoor de thuisploeg een strafschop kreeg van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Gonzalo Higuaín ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter: 1-0.

Na de treffer van Higuaín controleerde Juventus de wedstrijd. De Italianen gingen rustig op zoek naar een tweede treffer, maar slaagden er amper in om kansen te creëren. Desondanks had Juventus de rust in moeten gaan met een 2-0 voorsprong. Higuaín kreeg vlak voor de theepauze een ontzettend grote kans na goed voorbereidend werk van Mario Mandžukić, maar de Argentijnse aanvaller schoot oog in oog met Olympique Lyon-doelman Anthony Lopes de bal over het doel.

De eerste helft was nog enigszins enerverend, maar het tweede bedrijf in Turijn viel ontzettend tegen. Juventus was wederom de bovenliggende partij, maar creëerde geen kansen. Olympique Lyon probeerde het af en toe in de omschakeling, maar was ook niet succesvol. Het leek daardoor in een 1-0 overwinning voor Juventus te eindigen, maar de thuisploeg kreeg in de slotfase de deksel op de neus. Tolisso kopte zes minuten voor tijd een vrije trap van Rachid Ghezzal tegen de touwen. Olympique Lyon staat daardoor na vier wedstrijden op vier punten, terwijl Juventus het moet doen met acht punten.

Door: Jurre Hermans