03.11.2016 11:49

Oude club Dolberg ziet goudmijntje in Deen

Bij Silkeborg IF houdt men de verrichtingen van Kasper Dolberg goed in de gaten. De pas negentienjarige spits ontwikkelt zich snel bij Ajax en zou de Amsterdammers over een paar jaar mogelijk een mooi bedrag kunnen opleveren. Daar profiteert de kleine Deense club dan ook van.

"Als Kasper Dolberg wordt verkocht, en ik benadruk als, dan hebben we recht op een bepaald percentage van de transfersom", vertelt algemeen directeur Kent Madsen aan Ekstra Bladet. "De overeenkomst is geheim, dus ik kan er niet veel over kwijt, maar het kan een mooie deal voor ons worden." De Deense club heeft bij een verkoop van Dolberg ook recht op een opleidingsvergoeding.

Madsen laat daarnaast weten dat de Denen op korte termijn al een bedrag uit Amsterdam tegemoet kunnen zien, omdat Dolberg binnenkort een bepaald aantal wedstrijden in het shirt van Ajax heeft gespeeld. "We zijn blij met het succes van Dolberg. Als hij zo doorgaat, kan het voor iedereen tot iets moois leiden."

Bertrand Traoré was dit seizoen de beoogde opvolger van Arkadiusz Milik als de spits van Ajax, maar trainer Peter Bosz koos er al snel voor om met Dolberg als diepste aanvaller te spelen. De Deen heeft het vertrouwen van Bosz niet beschaamd, want met zeven treffers in achttien wedstrijden presteert Dolberg boven verwachting.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner