03.11.2016 16:36

Ryan Thomas terug bij selectie Nieuw-Zeeland

Precies een jaar na zijn laatste interland kan Ryan Thomas zijn rentree maken in het shirt van Nieuw-Zeeland. De aanvaller van PEC Zwolle is weer op dreef na een slepende blessure en is opgenomen in de selectie van zijn land voor de aankomende interlandperiode.

Thomas speelde op 12 november 2015 de gehele oefeninterland tegen Oman mee, maar was daarna niet meer in beeld bij de bondscoach. Nu de aanvaller weer een basisspeler is bij PEC Zwolle, is hij weer op de radar verschenen. Hierdoor kan hij voor het eerst speeltijd krijgen in een kwalificatiewedstrijd.

De 21-jarige rechtspoot speelde tot nu toe vijf interlands voor Nieuw-Zeeland, maar dat waren alleen vriendschappelijke interlands. 12 november staat Nieuw-Zeeland tegenover Nieuw-Caledonië voor de kwalificatie van het Wereldkampioenschap in Rusland. Het betreft een tweeluik in een kwalificatiegroep waar ook Fiji deel van uitmaakt.

Thomas speelt sinds 2013 bij PEC Zwolle, hij kan dit seizoen zijn honderdste wedstrijd in het shirt van de formatie uit Overijssel spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner