03.11.2016 23:23

Internazionale verliest ook zonder De Boer

Internazionale kan de volgende ronde in de Europa League vrijwel vergeten. Met Stefano Vecchi langs de kant, als tijdelijke opvolger van de ontslagen trainer Frank de Boer, verloor de club uit Milaan donderdag met 2-1 bij het Southampton van aanvoerder Virgil van Dijk.

De Argentijnse spits Mauro Icardi opende in stadion St. Mary's nog wel de score voor de Italiaanse ploeg. Op slag van rust miste Serviër Dušan Tadić een strafschop voor de thuisploeg, waarbij Jordy Clasie op de bank zat. Van Dijk bracht de ploegen in de tweede helft wel op gelijke hoogte, door een van de lat terugspringende bal binnen te tikken. Een eigen doelpunt van de Japanner Yuto Nagatomo bezorgde Southampton de winst.

KAA Gent en Shakhtar Donetsk maakten er in België een waar doelpuntenfestijn van. Kalifa Coulibaly zorgde binnen de minuut voor de 1-0, maar daarna was het de beurt aan de gasten uit Oekraïne. Marlos, Taison, Taras Stepanenko en Fred scoorden kort achter elkaar, waarna de laatste drie doelpunten vooral voor de statistieken waren. In Gent werd net geen tennisscore bereikt: 3-5.

Schalke 04 hield, zonder de geblesseerde Huntelaar, de ongeslagen status vast in de Europa League. Na de 2-0 overwinning op FK Krasnodar hebben de Duitsers twaalf punten uit vier wedstrijden, waardoor groepswinst al nagenoeg veiliggesteld is. Ook ACF Fiorentina is nagenoeg zeker van de volgende ronde, na de 3-0 overwinning op Slovan Liberec is de ploeg uit Florence bijna niet meer in te halen.