05.11.2016 10:01

Dijkhuizen: "Worden niet zomaar kampioen"

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. (04-11-2016)
NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax. (04-11-2016)

NAC Breda had vrijdagavond vrij weinig te vertellen tijdens het competitieduel met Jong Ajax in de Jupiler League. De formatie uit Breda had geluk dat er na afloop slechts een 2-1 nederlaag op het scorebord stond. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen erkende na de nederlaag de klasse van de Amsterdammers.

"Het was heel moeilijk. Zij hebben een aantal geweldige talenten, een hoger budget en spelers die veel meer verdienen dan bij NAC", vertelt Dijkhuizen aan BN/De Stem. "Afgezien daarvan hadden wij veel meer moeten brengen. We hebben veel te weinig gebracht aan de bal. Heel de voorhoede had veel meer moeten brengen." Dijkhuizen voelde zich dan ook aardig kansloos als coach.

"Het was te weinig, we kwamen amper in de duels. Aan de andere kant moeten we realistisch zijn. Als je Matthijs de Ligt of Abdelhak Nouri ziet, dat is grote klasse. NAC is gewoon een Eerste Divisie-club met een beperkt spelersbudget. Wij worden niet zomaar kampioen." NAC staat zesde in de competitie. Jong Ajax staat een positie hoger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner