05.11.2016 15:58

Grote opluchting bij SC Cambuur na late zege

Martijn Barto (r.) en Jordy van Deelen juichen na de beslissende treffer in het duel tussen SC Cambuur en FC Volendam. Barto is matchwinnaar in het Cambuurstadion. (04-11-2016)

SC Cambuur boekte vrijdagavond een nipte en vooral gelukkige zege op FC Volendam (2-1). De Leeuwarders wonnen in de allerlaatste minuut door een doelpunt van Martijn Barto. De opluchting in het Cambuurstadion was groot.

Cambuur kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Volendam-aanvaller Kevin van Kippersluis. Het team van trainer Robert Molenaar sprong daarmee zeer zorgvuldig om met de gekregen kansen. Dat kon niet gezegd worden van Cambuur, dat een aantal goede mogelijkheden knullig om zeep hielp. In de tweede helft was invaller Sander van de Streek verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Van de Streek was een paar weken geleden nog de gevierde man aan de kant van de Leeuwarders. In het duel met FC Oss was de middenvelder drie keer trefzeker, maar interim-trainer Sipke Hulshoff zette de oud-speler van Vitesse tegen Volendam op de bank. Tot teleurstelling van Van de Streek: "Dan moet je op een sportieve manier het ongelijk van de trainer bewijzen", liet hij na afloop weten aan de Leeuwarder Courant.

In de slotfase was Martijn Barto verantwoordelijk voor de beslissende treffer. De spits van Cambuur scoorde via de rug van Van de Streek, waardoor Volendam-doelman Hobie Verhulst er niet meer bij kon. "Eindelijk zit het een keer mee", verzuchtte Barto. "Een spits heeft een keer een doelpunt dat via de knie van en de binnenkant van de paal raak gaat. Voor mij was dat deze. Op een mooiere manier kun je een wedstrijd niet afsluiten."

De routinier beseft dat het lek bij Cambuur nog steeds niet boven in. De Leeuwarders staan nog altijd op een teleurstellende dertiende plaats in de Jupiler League. "We moeten niet denken dat alles nu koek en ei is. We zitten in een heel moeilijke fase en het is niet ineens hosanna. Maar eindelijk zit het ons een keer mee", besluit Barto zijn relaas.