07.11.2016 22:40

Veltman blij met eerste nederlaag Feyenoord

Ajacied Joël Veltman (r.) is in een gevecht om de bal verwikkeld met AZ-speler Derrick Luckassen. (06-11-2016)
Ajacied Joël Veltman (r.) is in een gevecht om de bal verwikkeld met AZ-speler Derrick Luckassen. (06-11-2016)

Joël Veltman kijkt, ondanks het 2-2 gelijkspel van Ajax bij AZ, toch met redelijk positieve gevoelens terug op het afgelopen weekend. De Amsterdammers liepen ondanks de remise een punt in op koploper Feyenoord, dat voor het eerst dit seizoen onderuit ging.

"Na de wedstrijd zou ik zeggen dat het teleurstellend was, maar zondag hebben we ook een andere wedstrijd gezien", doelt Veltman in gesprek met Voetbal International op de verrassende nederlaag van Feyenoord in de Adelaarshorst (1-0). "We lopen wel iets in. Ik voel me nu iets beter, maar het had veel mooier kunnen zijn. Andersom zou Feyenoord het ook lekker vinden als wij zouden verliezen, zo moet je het ook maar zien. Het is zonde dat we gelijkspelen, want qua punten hadden we gelijk kunnen komen."

Woensdag oefent het Nederlands elftal tegen België. Voor Veltman een bijzonder affiche. "Ik heb er heel veel zin in, we gaan ook een paar oude bekenden zien. Dat is altijd leuk. Ik heb nog geen contact gehad met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, dat zal in de Arena wel komen denk ik." Veltman baalt niet van het feit dat hij ook in de interlandperiode wedstrijden speelt. "Ik vind het wel lekker, je blijft toch een beetje in het ritme. Of je nu speelt of niet, de wedstrijd maak je toch mee. Ik heb daar geen problemen mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner