08.11.2016 14:21

Šetkus: "Ik was echt heel boos op die mensen"

ADO Den Haag-doelman Ernestas Šetkus laat tijdens het duel met Excelsior zien dat hij de bal klemvast heeft. (19-08-2016)
ADO Den Haag-doelman Ernestas Šetkus laat tijdens het duel met Excelsior zien dat hij de bal klemvast heeft. (19-08-2016)

Ernestas Šetkus is nog altijd boos op de supporters van ADO Den Haag. De Litouwse doelman werd twee weken geleden uitgefloten vlak voor de aftrap van het thuisduel met AZ. Šetkus snapt niet dat hij door zijn eigen fans zo bejegend is.

"Je gaat toch ook niet naar een concert van Red Hot Chili Peppers om voor het eerste nummer al meteen te gaan fluiten?", vraagt Šetkus zich hardop af voor de camera van Omroep West. Het zit de doelman twee weken later nog altijd dwars. "Op dat moment was ik echt boos op die mensen. Ik kan best begrijpen dat ze me uitfluiten na een slechte wedstrijd. Daar hebben ze dan alle recht toe. Maar ik snap niet dat ze iemand al voor de wedstrijd uitfluiten. Dan lijkt het wel alsof ze je geen succes wensen."

Šetkus speelt sinds afgelopen zomer in het shirt van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Željko Petrović nam de doelman transfervrij over van het Turkse Sivasspor. Eerder speelde hij in de Griekse competitie voor AO Kerkyra en verschillende Bulgaarse clubs. Šetkus voelt zich wel thuis in de Eredivisie. "Nederland lijkt op Litouwen en is eigenlijk het eerste land waar ik speel dat op mijn vaderland lijkt. Regels zijn regels hier. Mijn familie is gek op Nederland en Den Haag is een prima stad om in te leven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner