08.11.2016 21:39

Deschamps heeft advies voor banneling Sakho

Mamadou Sakho kwam dit seizoen nog niet eenmaal in actie voor Liverpool. De Franse verdediger is onder manager Jürgen Klopp op een zijspoor geraakt. Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, adviseert Sakho te vertrekken.

"Ik weet niet hoe het komt dat hij in deze situatie is terechtgekomen", vertelde Deschamps dinsdag op een persconferentie. Frankrijk neemt het vrijdag in een WK-kwalificatiewedstrijd op tegen Zweden. "Ik heb met Mamadou gesproken om een beter beeld te krijgen van zijn positie bij Liverpool, maar het ziet er niet goed uit. Misschien is het voor hem de beste optie om te vertrekken naar een andere club."

Sakho kwam vorig seizoen in opspraak vanwege een positieve dopingtest. De verdediger zou een middel hebben gebruikt om vet te verbranden, maar werd uiteindelijk niet geschorst door de UEFA. Sindsdien is de Fransman wel zijn basisplaats bij Liverpool kwijtgeraakt. In 2013 maakt Sakho de overstap van Paris Saint-Germain naar de Engelse havenstad. Tot op heden speelde hij 56 duels in de Premier League.

Liverpool presteert momenteel uitstekend en er is voor Klopp dan ook geen reden om zijn basiselftal te wijzigen. Volgens Deschamps kan Sakho daarom het best uit gaan zien naar een nieuw avontuur. "Liverpool is de koploper van de Premier League en de kans dat hij nog onderdeel van de vaste elf gaat worden is niet heel groot. Een vertrek is dan de beste oplossing", aldus de Franse bondscoach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner