09.11.2016 16:32

Liverpool-assistent gelooft in Hollandse School

De Nederlander Pepijn Lijnders, sinds medio 2015 actief als assistent-trainer bij Liverpool, is van mening dat er nog altijd succes te behalen is via de Hollandse School. Lijnders plaatst echter een kleine kanttekening.

"Met de manier waarop de Hollandse School tegenwoordig geïnterpreteerd wordt in Nederland ga je inderdaad geen successen meer boeken", aldus de assistent van The Reds tegenover Voetbal International. "Maar er zijn genoeg teams die met modernere interpretaties wél winnen. Bij Liverpool hanteren we op dit moment bijvoorbeeld veel spelprincipes die te herleiden zijn tot het Totaalvoetbal uit het verleden."

"Zo is bij ons de veldbezetting ook heel erg flexibel", vervolgt Lijnders. "Het gaat er uiteindelijk om dat bepaalde posities bezet worden. Niet om wie dat doet. Onze verdedigers vallen aan en onze aanvallers verdedigen mee terug. Zeker tegen goed georganiseerde teams kun je verrassen door een verdediger weg te trekken met een uitzakkende spits, direct gevolgd door een loopactie van een middenvelder in de diepte. Ook andere clubs boeken op die manier succes. Denk bijvoorbeeld aan Manchester City met Guardiola. Of Jorge Sampaoli bij Chili en Sevilla."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner