10.11.2016 11:02

Damen terug bij Excelsior: "Dit is fantastisch"

Alessandro Damen is aanwezig tijdens de foto persdag van Excelsior (08-07-2016).
Alessandro Damen is aanwezig tijdens de foto persdag van Excelsior (08-07-2016).

Na twee zware knieblessures keerde Alessandro Damen woensdagavond terug onder de lat bij Excelsior. De Rotterdammers speelden een oefenwedstrijd tegen Curaçao (1-1) en de sluitpost genoot van zijn rentree.

In april 2015 scheurde Damen zijn kruisband in zijn knie. Acht maanden later overkwam hem hetzelfde. Tegen Curaçao keerde Damen eindelijk terug. "Dit is fantastisch, hier werk je twintig maanden voor", aldus de goalie tegenover RTV Rijnmond. "Na die tweede blessure was ik wel even een paar dagen goed 'down', maar op een gegeven moment moet je de knop omzetten."

"Dan markeer je een datum op de kalender wanneer je weer ongeveer fit kan zijn. En is het weer volle bak positief vooruit", aldus Damen, die weet dat hij stil heeft gestaan in zijn ontwikkeling. "Je loopt in die anderhalf jaar natuurlijk wel een bepaalde ontwikkeling mis. Ik had veel wedstrijden kunnen spelen. Maar je verleert het niet, ik ben ervan overtuigd dat ik terugkom op het niveau dat ik toen had."

Damen vertrok in de zomer van 2014 van de amateurs van De Meern naar Excelsior en staat tot dusver op dertien officiële wedstrijden in het shirt van Excelsior.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner