11.11.2016 11:23

Bel Hassani in Ajax-shirt: "Gewoon dom"

Iliass Bel Hassani wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van AZ. De middenvelder poseert daarna in het AFAS-Stadion. (31-08-2016)
Iliass Bel Hassani wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van AZ. De middenvelder poseert daarna in het AFAS-Stadion. (31-08-2016)

Iliass Bel Hassani geeft toe dat hij dinsdag een domme fout heeft gemaakt. De speler van AZ Alkmaar verscheen tijdens een potje zaalvoetballen met vrienden in het shirt van aartsrivaal Ajax. Via Snapchat belandde er al snel een foto op het internet.

De middenvelder ruilde het shirt afgelopen zondag na de wedstrijd tegen de Amsterdammers (2-2) met Hakim Ziyech, waarmee hij goed bevriend is. "Toen ik dinsdag met die jongens ging trainen, was dat het enige shirt dat ik in m'n auto had liggen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het kwaad zou kunnen zetten", aldus de AZ-middenvelder tegen het Noordhollands Dagblad.

Dat bleek woensdag wel anders: "Totdat ik de volgende dag al die reacties zag op Twitter. Terwijl ik niets met Ajax heb. Als Rotterdammer heb ik eerder iets met Feyenoord." Bel Hassani verontschuldigde zich diezelfde dag nog op het kantoor van directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Ik vond dat ik de stap moest zetten om het uit te leggen. Het is gewoon dom geweest. Zo'n fout maak ik maar één keer. Als professional moet je nul komma nul risico nemen met dit soort foto's."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner