11.11.2016 20:01

Barton daagde trainer uit om te vechten

Er is veel te doen om Joey Barton, de middenvelder die al na enkele maanden het veld moest ruimen bij Rangers FC. De Engelsman maakt nu bekend dat Rangers-trainer Mark Warburton niet de enige oefenmeester is met wie hij weleens bonje heeft gehad.

In 2012 speelde Barton voor Queens Park Rangers en op Loftus Road werkte hij samen met Mark Hughes. De flamboyante voetballer vertelde op Sky een anekdote over zijn verhouding met de Welshman. "Ik volgde hem naar zijn kantoor, sloot hem erin op. Toen zei ik “Dit kunnen we maar op één manier oplossen: vechten. Jij haat mij, ik haat jou, we knokken, wie er wint loopt naar buiten en we hebben het er niet meer over", aldus Barton.

De trainer reageerde volgens de Liverpudlian heel gelaten, waarmee hij het conflict wist te de-escaleren. Tot vechten kwam het dus niet. QPR degradeerde in 2012 naar het Championship, waarna Barton voor één seizoen op huurbasis bij Olympique Marseille ging spelen. Toen Barton terug in Engeland was, was Hughes niet langer meer de baas bij de Londense club. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner