11.11.2016 22:43

Duitsland behaalt moeiteloos ruime zege

Duitsland heeft vrijdagavond geen misstap begaan op weg naar het WK in 2018. De regerend wereldkampioen hoefde geen enkele versnelling te gebruiken om San Marino met 0-8 te verslaan.

De wedstrijd in Serravelle beloofde nooit enerverend te worden en was de facto al na tien minuten gespeeld. Doelpunten van Sami Khedira en Serge Gnabry brachten de ploeg van Joachim Löw op een 0-2 voorsprong. Nog voor de rust bouwde Jonas Hector de score al verder uit, maar meer leed bleef de thuisploeg voor rust bespaard.  Gnabry maakte vlak voor het uur voorbij was zijn tweede treffer.

Ook linksback Hector deed nog een duit in het zakje met de vijfde goal, vooraleer Gnabry zijn hattrick mocht voltooien. Een eigen doelpunt en nog een treffer van Kevin Volland bepaalden de eindstand op 0-8, vijf goals minder dan tijdens de historische 0-13 zege die behaald werd in 2006

In de strijd om de tweede plaats in deze poule deed Noord-Ierland uitstekende zaken. Op het eigen Windsor Park had de ploeg het aanvankelijk nog lastig met het stugge Azerbeidzjan, maar door doelpunten van goudhaantje Kyle Lafferty en verdediger Gareth McAuley werden de Azeri’s nog voor rust aan de kant geschoven. Conor McLaughlin vergrootte de voorsprong verder en Chris Brunt verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord: 4-0.

Tsjechië maakte in de vierde wedstrijd zijn eerste treffers. In de eerste helft waren het doelpunten van achtereenvolgens Michael Krmencik en Jaromir Zmrhal die het verschil maakten in de door Bas Nijhuis geleide wedstrijd tegen Noorwegen. De late tegentreffer van de Noren mocht niet meer baten.