12.11.2016 12:28

Tevreden Conte blij met zijn nieuwe systeem

Een tactische wijziging lijkt een gouden greep in het seizoen van Chelsea. Antonio Conte zag dat zijn team beter kon spelen met drie verdedigers achterin, sindsdien veroverde de ploeg uit Londen eventjes de koppositie in de Premier League.

Met Gary Cahill, David Luiz en Azpilicueta achterin pakt Chelsea de punten, terwijl de club van Conte ook weinig tegendoelpunten incasseert. "Het is niet makkelijk om bij een nieuwe club te komen, in een nieuw land met een nieuwe taal. Je neemt jouw methode en filosofie mee en na vier maanden kan ik stellen dat ik tevreden ben met de resultaten", stelt Conte op de clubwebsite van zijn werkgever.

"Na een tijdje merkte ik dat we onder bepaalde omstandigheden niet de juiste balans hadden in het elftal. We kregen veel doelpunten tegen en gaven ook veel kansen weg, wat nooit goed is natuurlijk. Daarom schakelde ik over naar een 3-4-3 formatie, ik denk dat dit goed bij ons elftal past. We hebben namelijk ook de juiste aanvallers voor dit systeem."

Chelsea profiteerde voor de interlandperiode van puntenverlies bij Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur. De club ging daardoor over de drie clubs heen, maar moet op de ranglijst nog wel Liverpool voor zich dulden. Chelsea staat na elf duels op 25 punten, Liverpool voetbalde 26 punten bij elkaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner