12.11.2016 18:57

Veldwijk ziet Serero schitteren bij Zuid-Afrika

Lars Veldwijk (l.) debuteert namens KV Kortrijk tijdens het duel in de Croky Cup met Sprimont Comblain (21-09-2016).
Lars Veldwijk (l.) debuteert namens KV Kortrijk tijdens het duel in de Croky Cup met Sprimont Comblain (21-09-2016).

Zuid-Afrika heeft in de strijd om een ticket voor het Wereldkampioenschap in Rusland de eerste plaats heroverd in poule D. Bafana Bafana versloeg koploper Senegal in een onderling duel met 2-1. Het interlanddebuut van Lars Veldwijk bleef voorlopig uit. De spits van KV Kortrijk zat de volle negentig minuten op de reservebank.

Wie wel speelde, was de naar Jong Ajax verbannen Thulani Serero. De kleine middenvelder zag zijn ploeg op een gelukkige wijze op een 1-0-voorsprong komen. Zuid-Afrika kreeg een penalty, nadat spits Eleazar Rodgers de bal tegen de bovenbenen van een verdediger van Senegal kopte. Het was uiteindelijk rechtsback Thulani Hlatschwayo die achter de bal ging staan en het buitenkansje benutte.

Nog voor rust breidde Zuid-Afrika de marge uit tot twee doelpunten. Ajacied Serero prikte de bal in de verre hoek, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Keagan Dolly. Senegal kwam nog wel terug tot 2-1 via Cheick Ndoye.

Door de overwinning neemt Bafana Bafana de leiding in poule D over van Senegal. Het land kan zaterdagavond alweer de koppositie verliezen als naaste belager Burkina Faso weet te winnen op bezoek bij Kaapverdië.

Lars Veldwijk  kan dit kalenderjaar nog steeds in actie komen voor Zuid-Afrika. De spits reist dinsdag af naar Mozambique, waar een vriendschappelijk duel tegen het buurland op het programma staat.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner