12.11.2016 19:54

Jong AZ wint dankzij 15-jarige spits Boadu

Vincent Regeling (onder) zet namens Jong AZ een forse tackle in het duel met GVVV-speler Patrick Heesakkers. (12-11-2016)

Jong AZ heeft het belangrijke duel om de koppositie bij GVVV gewonnen. De Veenendalers gingen met 1-4 ruim over de knie van de jonge Alkmaarse ploeg. Bij Jong AZ was Myron Boadu de gevierde man met twee doelpunten.

Jong AZ had het niet gemakkelijk in Veenendaal. De thuisploeg zette vanaf het eerste fluitsignaal meteen druk op de achterhoede van de gasten. Het resulteerde in de 43ste minuut in een voorsprong voor de thuisploeg via Martin van Eck.

Na de rust veranderde het spelbeeld en nam Jong AZ het doel van GVVV-doelman Johan Jansen onder vuur. Acht minuten na rust kon Jansen niet voorkomen dat Boadu de gelijkmaker binnentikte. De nog maar 15-jarige aanvaller draaide in de vijandelijke zestien fraai weg bij zijn tegenstander en passeerde doelman Jansen. Uiteindelijk zorgde Stengs, opnieuw Boadu en Doodeman ervoor dat Jong AZ kon uitlopen tot een ruime 1-4.

Na afloop verscheen de jonge Myron Boadu voor de camera’s van FOX Sports. “Ik wil elke wedstrijd scoren om mijn team te helpen”, vertelt de goalgetter. “Het is natuurlijk fantastisch dat ik er twee maak. Dat had ik niet durven dromen, nee. GVVV heeft het ons heel moeilijk gemaakt, maar wij bleven overeind. Dan zie je de kwaliteit van Jong AZ.”

Door de 1-4 zege verstevigen de Alkmaarders de koppositie in de Tweede Divisie. Het gat met GVVV is gegroeid naar zes punten, waarmee Jong AZ een verbeterd uitzicht heeft op de Jupiler League. Naast GVVV en AFC staat inmiddels ook Kozakken Boys op zes punten van de koploper van Alkmaar. De Kozakken Boys wonnen met 1-4 op bezoek bij AFC dankzij twee goals van spits Berry Powel.