13.11.2016 10:07

Engelse bondscoach steunt City-verdediger

John Stones wordt al jaren één van de grootste talenten van Engeland genoemd. De verdediger van Manchester City maakt echter nog vaak fouten, zo ziet ook bondscoach Gareth Southgate.

"Jarenlang hebben we gezegd dat we niet in staat waren om het spel van achteruit op te bouwen. Als we ons op dat gebied willen ontwikkelen, dan zullen we anders moeten zijn en spelers als Stones moeten aanmoedigen. Maar Stones weet ook wat mijn mening is over bepaalde dingen die hij heeft gedaan", vertelt de oefenmeester over de 22-jarige mandekker.

"We willen dapperheid, geen dommigheid", gaat hij verder tegenover The Guardian. "Maar als we een Mats Hummel of een Gerard Piqué willen hebben, dan zullen hem moeten steunen. Hij is pas 22 jaar. Ik kan me nog goed herinneren dat Piqué op jonge leeftijd dol werd gespeeld door Middlesbrough, toen hij nog bij Manchester United zat. Toen was hij nog niet 'the all round real deal', maar dat werd hij uiteindelijk wel. En John heeft in Josep Guardiola de perfecte manager om mee te werken. Hij zal met de capaciteiten van John aan de slag gaan", aldus Southgate.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner