13.11.2016 13:45

Reiziger: "Hij heeft Premier League-potentie"

Denzel Dumfries in actie tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. (04-11-2016)
Denzel Dumfries in actie tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. (04-11-2016)

Denzel Dumfries maakt dit seizoen indruk bij Sparta Rotterdam. De pas twintigjarige rechtsback wordt gezien als een groot talent voor de toekomst. Michael Reiziger, assistent-trainer bij Sparta, verwacht de komende jaren veel van Dumfries.

Dumfries, afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta, speelde dit seizoen al elf wedstrijden in de Eredivisie en maakte daarin veel indruk. "Het is een goede speler met heel veel passie", spreekt Reiziger vol lof bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Hij heeft een enorme drive en is fysiek sterk. Hij heeft potentie voor de Premier League. Nu kan hij dat nog niet aan, maar als hij nog een aantal stappen maakt wel denk ik."

Sparta werd afgelopen seizoen kampioen van de Jupiler League en keerde daardoor, na vele jaren van afwezigheid, terug op het hoogste niveau. Trainer Alex Pastoor beschikt over veel spelers afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Volgens Reiziger is dat erg belangrijk voor een club als Sparta. "Wij zijn geen club die zulke spelers moet behouden of een poging daartoe moet doen. Ik denk dat wij ze moeten opleiden en verkopen. Voor dat soort spelers is een volgende stap ook beter dan bij Sparta blijven. Dat is onze rol."

Dumfries maakte vorig seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal. In het kampioensjaar speelde de vleugelverdediger 34 wedstrijden, waarin hij eenmaal wist te scoren. Het contract van de geboren Rotterdammer loopt nog door tot de zomer van 2019. Vanwege zijn goede spel behoort Dumfries voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner