13.11.2016 15:59

Lewandowski krijgt rust van bondscoach Polen

Robert Lewandowski doet maandag niet mee in de oefenwedstrijd van Polen tegen Slovenië. De aanvaller van Bayern München krijgt rust van bondscoach Adam Nawałka. Ook Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund) en Kamil Glik (AS Monaco) hoeven zich niet te melden.

"Deze drie spelers hebben veel wedstrijden voor hun club gespeeld en nu rust nodig", aldus een woordvoerder van de Poolse voetbalbond. Zaterdag staat in de Duitse competitie de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München op het programma.

Lewandowski had vrijdag een belangrijk aandeel in de uitzege van Polen op Roemenië (0-3). De spits scoorde twee keer. Lewandowski is uiterst trefzeker als international van Polen. De aanvaller van Bayern speelde tot op heden 84 interlands en was daarin 42 keer verantwoordelijk voor een doelpunt.