14.11.2016 12:27

Bonevacia: "Het was zo verschrikkelijk eng"

Roly Bonevacia legt aan voor een schot namens Wellington Phoenix tegen Brisbane Roar. (04-01-2015)
Roly Bonevacia legt aan voor een schot namens Wellington Phoenix tegen Brisbane Roar. (04-01-2015)

Roly Bonevacia schrok zich zondag wezenloos. De voormalig speler van onder meer Roda JC en Ajax kreeg in Nieuw-Zeeland te maken met een aardbeving. Op dit moment komt Bonevacia in dat land uit voor Wellington Phoenix.

"Ik was binnen en dacht eerst dat ik heel zware voetstappen hoorde. Daarna begonnen de stenen op straat tegen elkaar te klinken, het huis ging schudden en alle glazen rinkelden. Op het laatst ging het hele huis heen en weer. Het was zo verschrikkelijk eng", vertelt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

De 25-jarige speler sloeg met zijn vrouw en twee kinderen op de vlucht. "Op het moment dat ik naar buiten kwam, zag ik een ongelooflijke lichtflits. Ik weet nog steeds niet waar die bal elektriciteit vandaan kwam. Van een brekende elektriciteitsmast? Misschien. Het enige wat door mijn hoofd spookte was: dit kan wel eens het einde zijn."

"Op zo'n moment denk ik wel, is dit het allemaal wel waard? Ik heb nog een contract tot volgend jaar. Het liefst zou ik nu het vliegtuig pakken, maar zo werkt het niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner