14.11.2016 19:16

EFL-clubs noteren seizoenkaartrecord

De clubs in de EFL, de verzamelnaam voor de drie Engelse profdivisies onder de Premier League, hebben dit jaar voor het eerst de grens van 500.000 seizoenkaarthouders overschreven. Dat meldt de EFL maandag op de eigen website.

De Championship heeft met 326.000 abonnementshouders een ruime voorsprong op de rest. Vooral de degradaties van Newcastle United en Aston Villa hebben het toeschouwersaantal op het tweede niveau flink opgekrikt. Er hebben 117.000 mensen een seizoenkaart voor een club uit de League One, terwijl er nog eens 59.000 elke twee weken gaan kijken naar een thuiswedstrijd van hun favoriete League Two-ploeg.

De toenemende populariteit van voetbal op de lagere Engelse niveaus gaat hand in hand met verschillende initiatieven om de kosten ervan te drukken. Van de 72 clubs in de EFL bieden er vijftig de mogelijkheid om voor minder dan zes euro een thuiswedstrijd te bezoeken, vooral voor jongeren zijn er veel initiatieven. De gemiddelde prijs voor een toegangskaartje is in de afgelopen twee seizoenen met een slordige zeven procent gedaald. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner