15.11.2016 19:09

Gerrard kondigt zijn vertrek aan bij LA Galaxy

Steven Gerrard draagt de aanvoerdersband bij Los Angeles Galaxy in het duel met Houston Dynamo. (15-04-2016)
Steven Gerrard draagt de aanvoerdersband bij Los Angeles Galaxy in het duel met Houston Dynamo. (15-04-2016)

Steven Gerrard vertrekt aan het einde van dit kalenderjaar bij Los Angeles Galaxy. De 36-jarige middenvelder wil zijn aflopende contract niet verlengen. Gerrard speelt sinds de zomer van 2015 in de Verenigde Staten, maar gaat nu op zoek naar een nieuw voetbalavontuur.

Het besluit van Gerrard komt niet geheel als een verrassing. De laatste tijd gonst het van de geruchten rond de Engelse middenvelder, die onder andere in de belangstelling van Celtic zou staan. Gerrard is in ieder geval niet van plan om te stoppen als profvoetballer. De oud-aanvoerder van Liverpool kijkt positief terug op zijn tijd in de VS. "Ik kwam hier in januari 2015 heen om prijzen te winnen met LA Galaxy. Ik vind het jammer dat dat niet is gelukt, maar toch kijk ik met een goed gevoel en trots terug op mijn periode hier", vertelt Gerrard op de website van de club.

"Het is een ongelofelijke ervaring geweest. Ik wil iedereen bij de club bedanken. (...) De fans waren geweldig. Ik ga nu tijd doorbrengen met mijn familie en daarna nadenken over de volgende stap in mijn carrière", besluit Gerrard. De ervaren middenvelder speelde tot nu toe 36 competitiewedstrijden in dienst van LA Galaxy, maar maakte in het verleden furore bij Liverpool. Tussen 1998 en 2015 speelde Gerrard meer dan zevenhonderd duels in het shirt van The Reds. Maandag werd al bekend dat ook Frank Lampard vertrekt uit de Verenigde Staten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner