15.11.2016 21:31

Lampard en Gerrard nemen afscheid in VS

Steven Gerrard en Frank Lampard maakten deze week bekend te zullen vertrekken bij respectievelijk Los Angeles Galaxy en New York City FC. De Engelse middenvelders maakten in de zomer van 2015 de overstap van de Premier League naar de Major League Soccer, maar vertrekken na ruim een jaar alweer uit de Verenigde Staten.

Gerrard vertrok vorig jaar zomer na bijna achttien jaar bij Liverpool om bij Los Angeles Galaxy te gaan voetballen. De routinier kondigde aan prijzen te willen pakken met de club uit Californië, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. "Ik vind het jammer dat dat niet is gelukt, maar toch kijk ik met een goed gevoel en trots terug op mijn periode hier", liet Gerrard weten in een statement op de website van LA Galaxy.

De 36-jarige middenvelder debuteerde op 18 juli 2015 in het shirt van Galaxy en deed dat zeer verdienstelijk. In het duel met San Jose Earthquakes was hij één keer trefzeker, was hij goed voor een assist en versierde hij bovendien een strafschop. In totaal speelde de routinier 36 wedstrijden in dienst van zijn Amerikaanse werkgever en was daarin goed voor vier doelpunten. Gerrard was daarnaast dertien keer verantwoordelijk voor een assist.

Lampard maakte in de zomer van 2015 de overstap van Manchester City naar New York City FC. De rechtspoot kende een stroeve start in de Verenigde Staten. Het debuut van Lampard werd door blessures alsmaar uitgesteld, maar hij speelde op 1 augustus 2015 zijn eerste minuten in dienst van New York City. In het verloren duel met Impact de Montreal (2-3) kwam de middenvelder als invaller in het veld. Lampard maakte zes weken later zijn eerste doelpunt voor de Amerikaanse club. Tegen Toronto FC was hij verantwoordelijk voor de 1-0 voorsprong.

In totaal was de 38-jarige middenvelder goed voor vijftien doelpunten in 31 wedstrijden in het shirt van New York City FC. Driemaal gaf hij de beslissende pass waaruit gescoord kon worden. Lampard heeft inmiddels zijn laatste wedstrijd gespeeld voor de Amerikaanse club. New York City werd onlangs al uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs. Daardoor zit het seizoen van Lampard, en medespelers David Villa en Andrea Pirlo, er nu al op. Maandag maakte hij bekend zijn aflopende contract in New York niet te willen verlengen.

Gerrard heeft al aangegeven op zoek te gaan naar een nieuw voetbalavontuur. Of dat ook voor Lampard geldt, is vooralsnog onduidelijk. De middenvelder liet weten op korte termijn met een aankondiging over het vervolg van zijn carrière te komen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner