16.11.2016 22:17

Peeters beleefde vreselijke periode bij Sparta

Stef Peeters juicht uitbundig na een treffer voor Sint-Truidense VV in een duel met KAA Gent. (24-09-2016)
Stef Peeters juicht uitbundig na een treffer voor Sint-Truidense VV in een duel met KAA Gent. (24-09-2016)

Stef Peeters speelde tussen januari 2013 en juni 2014 in dienst van Sparta Rotterdam, maar beleefde daar een hele vervelende periode. De Belgische middenvelder verwonderde zich over de slechte sfeer in Rotterdam. Volgens hem werd er regelmatig gevochten op de training.

Peeters is afkomstig uit de jeugdopleiding van KRC Genk, maar maakte in 2013 de overstap naar Sparta. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op zijn periode in Rotterdam. "Ik denk nog elke dag aan wat ik als twintigjarige heb moeten verdragen bij Sparta. Ik heb er zelfs vijf trainers gehad in anderhalf jaar. Telkens was het opnieuw vanaf nul beginnen", begint Peeters zijn relaas. "Elke keer hoorden we van het bestuur dat we naar de Eredivisie moesten promoveren."

Daar slaagden de Spartanen vele seizoenen op rij niet in. Ook niet onder Henk ten Cate, die interim-trainer was in het seizoen 2012/2013. Peeters heeft geen goed woord over voor zijn oud-coach. "Ik werd zonder enige uitleg naar de B-kern teruggezet. Hij zei: 'die acht spelers heb ik niet meer nodig'. Sparta zat in die periode met een onhandelbare spelersgroep. In de kleedkamer bleef het beperkt tot wat over en weer gescheld, maar op de training werd er vaak gevochten."

"Ik hield mij afzijdig. Ik heb gelukkig nooit mijn vuisten moeten gebruiken. Bij de jeugd van KRC Genk had ik best wel een grote mond, maar ik ben geschrokken van wat ik bij Sparta heb gezien", besluit Peeters, die na zijn tijd bij Sparta nog in de Jupiler League speelde voor MVV Maastricht. Tegenwoordig is hij actief voor het Belgische Sint-Truidense VV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner