16.11.2016 22:31

Pirlo: "Had graag voor Real of Barça gespeeld"

Andrea Pirlo heeft het zichtbaar naar zijn zin bij New York City FC. De middenvelder houdt een balletje hoog in de warming-up. (16-10-2016)
Andrea Pirlo heeft het zichtbaar naar zijn zin bij New York City FC. De middenvelder houdt een balletje hoog in de warming-up. (16-10-2016)

Andrea Pirlo speelt momenteel voor New York City FC in de Major League Soccer, maar is inmiddels in de nadagen van zijn profcarrière beland. De 37-jarige middenvelder is blij met zijn loopbaan als voetballer. Al had hij ook graag in de Spaanse Primera División willen voetballen.

Pirlo speelde in het verleden voor onder meer Juventus, AC Milan en Inter, maar had graag het shirt van Real Madrid of FC Barcelona willen dragen. Het zit de middenvelder zelfs ergens wel dwars. "Het steekt een beetje dat ik niet voor Real of Barcelona heb gespeeld, want spelen voor die clubs is een droom van iedere speler", vertelt Pirlo aan Marca. "Maar ik ben heel erg tevreden dat ik voor alle Italiaanse topclubs heb gespeeld."

"Real? Iedere speler wil daar wel voor uitkomen", vervolgt de Italiaan. "Fabio Capello heeft daar getraind en er waren in mijn tijd bij AC Milan veel geruchten over transfers. Maar Milan wilde mij niet laten gaan en gaf me een nieuw contract. Of ik daar teleurgesteld over ben? Nou, het is wel jammer dat ze me niet lieten vertrekken. Maar aan de andere kant heb ik tien jaar bij Milan gespeeld en alles gewonnen wat er te winnen viel."

Pirlo staat nog tot december 2017 onder contract bij New York City FC. De Italiaanse spelmaker speelde tot nu toe 46 duels in dienst van de Amerikaanse club. Op 18 juni van dit jaar maakte Pirlo tot op heden zijn enige treffer in de Major League Soccer. In het duel met Philadelphia Union schoot hij zijn ploeg naar een 3-0 voorsprong. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner