17.11.2016 19:16

'Aanslag op nationale ploeg Israël voorkomen'

De politie van Kosovo meldt dat het een terroristische aanslag op het nationale elftal van Israël heeft voorkomen. Voor de kwalificatiewedstrijd in Albanië zijn tijdens een uitgebreide actie een twintigtal verdachten opgepakt. Volgens bronnen zouden twee Albanezen de groep leiden, zij hadden banden met de terroristische organisatie IS.

Albanië en Israël stonden 12 november tegenover elkaar, de geruchten van een terroristische dreiging ontstonden al voor de wedstrijd. Daarop besloot de FIFA in samenspraak met Israël en Albanië het duel te verplaatsen naar Elbasan. Die plaats ligt dichter bij de hoofdstad van Albanië, waardoor de wedstrijd makkelijker te beveiligen was.

In een gezamenlijke actie zijn 24 mensen opgepakt. In Kosovo zijn achttien mensen gearresteerd, in Albanië en Macedonië zes. Bij een huiszoeking die volgde op de arrestaties zijn explosieven, geweren, munitie, mobiele telefoons en een drone gevonden, wat wijst op voorbereidingen van een aanslag. Op computers werden ook religieuze teksten gevonden.

Israël won het duel in Albanië met 0-3, Vitesse-speler Shiran Yeini ontving deze interlandperiode geen uitnodiging voor het nationale elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner