19.11.2016 11:43

'David Villa voor even weer terug naar Europa'

Het seizoen in de Verenigde Staten is voor de meeste ploegen afgelopen, waarna het weer even wachten is op de aanvang van de Major League Soccer 2017. David Villa (34) wil gebruik maken van de vrije maanden om weer aan de slag te gaan in Europa.

Volgens Spaanse media wil de goaltjesdief zijn oude club uit de brand helpen in de Primera División. David Villa maakte naam bij Sporting Gijón en Real Zaragoza, voordat Valencia hem oppikte. Sporting Gijón heeft het momenteel erg moeilijk in de Spaanse competitie, de ploeg staat na elf wedstrijden in de degradatiezone en kan daardoor de doelpunten van David Villa goed gebruiken.

De spits was in 352 Spaanse competitiewedstrijden goed voor 185 doelpunten, in de Verenigde Staten ging de Spanjaard vrolijk door met scoren. Hij scoorde maar liefst 41 keer in 65 duels. De nieuwe Major League Soccer begint volgend jaar maart, waardoor David Villa nog enkele wedstrijden in Europa kan meepikken. Volgens de geruchten wachten Sporting Gijón en New York City FC, de huidige werkgever van David Villa, op toestemming voor de tijdelijke transfer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner