19.11.2016 14:55

Duplan maakt zich niet druk over vele kaarten

Édouard Duplan zet aan voor een sprint tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en AZ. (30-10-2016)
Édouard Duplan zet aan voor een sprint tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en AZ. (30-10-2016)

ADO Den Haag lijkt dit seizoen niet de Fairplay-prijs te gaan winnen. De Hagenaars voeren momenteel het kaartenklassement in de Eredivisie aan. Opvallend genoeg pakte aanvaller Édouard Duplan de meeste gele kaarten.

ADO verzamelde in twaalf speelrondes al 33 kaarten. Duplan kreeg er dit seizoen al vier en staat daarom op scherp. Mocht hij zaterdag tegen FC Groningen weer een gele prent ontvangen, moet hij de volgende wedstrijd missen. "Ik moet even oppassen, maar voor mij is het soms heel moeilijk om met onrecht om te gaan", zegt de ervaren Fransman in gesprek met Omroep West. "Ik moet kalm blijven. Het is niet zo dat je de beslissing van de scheidsrechter kunt veranderen, maar het is wel frustrerend."

Duplan ziet de grote hoeveelheid kaarten bij ADO niet als een groot probleem. "Ik vind het bijna een compliment", vertelt de 33-jarige aanvaller. "Ja, het zijn er misschien te veel. Maar we laten de tegenstander niet over ons heen lopen. Het past een beetje bij Den Haag. Die knokmentaliteit. ADO is een vechtersclub. Het wordt van ons geëist. Het moet wel op een goede manier. Je moet natuurlijk geen slechte voorbeelden geven. Wij moeten hard spelen, maar wel op een eerlijke manier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner