19.11.2016 16:23

Achahbar spreekt lovend over Van Bronckhorst

Anass Achahbar (l.) is verwikkeld in een duel om de bal met Wojciech Golla van NEC Nijmegen. (05-08-2016)
Anass Achahbar (l.) is verwikkeld in een duel om de bal met Wojciech Golla van NEC Nijmegen. (05-08-2016)

Anass Achahbar maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle. Beide clubs staan zondag tegenover elkaar in De Kuip. Achabar kijkt met positieve gevoelens terug op zijn tijd in Rotterdam en is lovend over trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Van Bronckhorst is een coach die ook nog één van de jongens is", vertelt Achahbar in gesprek met De Telegraaf. "Dat is voor veel spelers fijn en lekker voetballen en dat maakt Feyenoord ook zo hecht. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de jonge spelers achterin, zoals Lucas Woudenberg, Rick Karsdorp en Terence Kongolo, daar kan hij heel goed mee omgaan."

"Daarnaast hebben ze veel respect voor hem en zijn carrière. Dirk Kuyt heeft weer een hele grote rol tussen trainer en spelersgroep in. Hij is een échte aanvoerder, zo één die al bijna trainer is op het veld", aldus Achahbar, die nog geen indruk heeft weten te maken in het shirt van PEC Zwolle. De spits heeft dit seizoen nog niet gescoord.

Achahbar koestert geen revanchegevoelens ten opzichte van de trainer van Feyenoord en wil zich ook niet extra bewijzen tegen zijn oude club. "Totaal niet. Van Bronckhorst had andere spitsen om voor te kiezen en ik neem hem niks kwalijk. Ik heb een geweldige relatie met hem. Het wordt wel heel apart daar in een ander shirtje te staan."

Feyenoord gaat momenteel aan kop in de Eredivisie en volgens Achahbar maken de Rotterdammers een goede kans op de titel. "Vorig jaar merkte ik al dat er genoeg kwaliteit in zit, alleen dat het zo mis kon gaan had niemand durven denken. Zoiets kun je niet uitleggen. Dat ze nu hebben uitgesproken voor de titel te gaan, zegt dat ze ook heel zeker zijn van hun zaak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner