21.11.2016 16:00

Arsenal houdt Bellerín uit handen van Barça

Héctor Bellerín bestormt de rechterflank en sprint naar voren tijdens de wedstrijd Arsenal - Chelsea. (24-09-2016)
Héctor Bellerín bestormt de rechterflank en sprint naar voren tijdens de wedstrijd Arsenal - Chelsea. (24-09-2016)

FC Barcelona kan voorlopig fluiten naar de terugkeer van Héctor Bellerín. De Spaanse verdediger van Arsenal heeft maandag namelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij The Gunners.

Arsenal maakt maandagmiddag via de officiële kanalen bekend dat Héctor Bellerín een nieuw 'langdurig contract' heeft getekend. Het oude contract van de Spanjaard liep medio 2019 af, maar Arsenal heeft de duur van zijn nieuwe verbintenis niet bekendgemaakt. Volgens Sky Sports gaat het om een contract tot medio 2023. De rechtsback heeft inmiddels 87 officiële wedstrijden in het shirt van Arsenal achter zijn naam staan, daarin wist hij driemaal te scoren.

Het nieuwe contract van Héctor Bellerín, die onlangs geblesseerd raakte en vier weken vanaf de tribune moet toekijken, is een aderlating voor FC Barcelona. Héctor Bellerín verliet in de zomer van 2011 FC Barcelona voor Arsenal, maar de Catalaanse topclub was naar verluidt van plan om de verdediger terug te halen naar Spanje. FC Barcelona-trainer Luis Enrique is na het vertrek van Dani Alves naar Juventus niet tevreden over zijn huidige opties op de rechtsbackpositie, maar zal een andere oplossing moeten verzinnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner