21.11.2016 19:32

28-jarige Krul debuteert bij Jong Ajax

Tim Krul staat maandagavond bij Jong Ajax onder de lat in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De Hagenaar is daarmee dus hersteld van de blessure die hem tot nu toe weerhield van spelen.

Trainer Marcel Keizer heeft naast Krul ook plek ingeruimd voor Pelle Clement, die zondag tegen NEC nog in Ajax 1 debuteerde, en Anwar el Ghazi. Nemanja Gudelj doet in de Domstad niet mee, ook in het tweede van Ajax is de Servische middenvelder niet welkom. Ook Abdelhak Nouri is niet in de basisopstelling terug te vinden bij de nummer zes van de Jupiler League, die als het in Utrecht een nederlaag voorkomt nog minstens één plek op de ranglijst zal stijgen.

Vooral het meespelen van Krul is opmerkelijk. De 28-jarige sluitpost heeft namelijk veel ervaring in de Engelse Premier League en speelde een cruciale rol op het WK 2014, desondanks is deze wedstrijd pas het eerste optreden van Krul in het Nederlandse profvoetbal. Wel deed Krul al in oefenwedstrijden mee met de Amsterdammers. Newcastle United had de doelman al ingelijfd nog voor hij debuteerde in de hoofdmacht van ADO Den Haag en tot zijn huidige verhuurperiode in Amsterdam had hij zijn clubvoetbal sindsdien aan de overkant van de Noordzee gespeeld. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner