21.11.2016 21:45

VS en Klinsmann na vijf jaar uit elkaar

Jürgen Klinsmann is niet langer de bondscoach van de Verenigde Staten. De Amerikaanse voetbalbond deelt maandag mede dat de Duitse oefenmeester per direct ontslagen is.

Directe aanleiding voor het ontslag lijkt de vernederende 4-0 nederlaag die Amerika leed op bezoek bij Costa Rica in het WK-kwalificatieduel van vorige week woensdag. Sunil Gulati, voorzitter van de voetbalbond, licht het besluit toe. “We willen Jürgen bedanken voor zijn harde werk en doorzettingsvermogen in de afgelopen jaren, dat heeft ook een aantal successen opgeleverd. Het was een moeilijke beslissing, maar door het huidige vormpeil leek het alsof we niet anders konden”, spreekt Gulati.

Over een opvolger wordt niet gesproken, maar de naam van Bruce Arena, die al eerder aan het roer stond, zingt rond in het geruchtencircuit. Wie de positie van de Duitse oud-aanvaller uiteindelijk dan ook inneemt zal een lastige klus hebben. In de Noord-Amerikaanse zone heeft Amerika na twee poulewedstrijden op weg naar het WK in Rusland nog geen punten. De volgende wedstrijden om plaatsing voor de mondiale eindronde in Rusland staan wel pas in maart volgend jaar op de rol. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner