22.11.2016 09:00

Krul eerlijk: "Het was een heel zwaar jaar"

Tim Krul krijgt speelminuten tijdens het competitieduel Jong FC Utrecht - Jong Ajax (21-11-2016).
Tim Krul krijgt speelminuten tijdens het competitieduel Jong FC Utrecht - Jong Ajax (21-11-2016).

Tim Krul heeft een zwaar jaar achter de rug, maar debuteerde maandagavond namens Jong Ajax. De doelman liep op 10 oktober 2015 een zware knieblessure op tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (2-1 winst).

"Het was een heel zwaar jaar", vertelt de goalie aan Voetbal International. "Daarnaast was het ook lekker om weer in een stadion te spelen. Het was een open wedstrijd met veel kansen", doelt Krul op het 2-2 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. "Ik heb diep respect voor jongens als Kevin Strootman die vaker zo'n kruisbandblessure hebben gehad. Mentaal word je hier keihard van, maar gelukkig schijnt er licht aan het einde van de tunnel. Hoe langer ik op het veld stond, hoe lekkerder ik me voelde. Van mij had de wedstrijd nog wel wat langer mogen duren. Ik kijk uit naar vrijdag, als we tegen Telstar spelen."

Krul eist niet meteen een basisplaats bij Ajax, waar André Onana onder de lat staat. "Hij doet het goed. We houden elkaar scherp, maar ik kijk vooral naar mezelf. Er kan elke week wat gebeuren. Ik moet klaar zijn als de trainer me nodig heeft. Natuurlijk ben ik ambitieus, maar nu wil ik zo veel mogelijk minuten maken. Daarom ben ik blij met deze wedstrijden in Jong Ajax. Er zijn nog genoeg wedstrijden: competitie, Europa Cup, beker. Ik ben blij dat de club tegen me heeft gezegd: doe maar rustig aan, pak die extra weken nog maar even. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar ik ben de medische staf en club dankbaar voor hun steun."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner