22.11.2016 19:16

Update: Kompany opnieuw weken buitenspel

Manchester City gaat zonder aanvoerder Vincent Kompany naar Duitsland voor de wedstrijd woensdag tegen Borussia Mönchengladbach in de Champions League. De Belgische verdediger viel zaterdag tijdens het competitieduel met Crystal Palace uit, na een botsing met zijn eigen doelman Claudio Bravo.

Kompany probeerde nog wel even door te spelen, maar had last van wazig zicht en liet zich al snel wisselen. Manager Pep Guardiola wil tegen de Duitsers geen risico nemen met zijn aanvoerder, die wordt achtervolgd door fysieke problemen. De Spanjaard mist ook Yaya Touré, de Ivoriaanse middenvelder die tegen Crystal Palace zijn eerste speelminuten van dit seizoen in de Premier League maakte en met twee doelpunten direct beslissend was (1-2).

Manchester City heeft Touré niet ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League. Bij winst op 'BMG' zijn de Engelsen zeker van een plek in de achtste finales.

ANP

Update: 22-11-2016 19:16

Manchester City kan de komende tijd geen beroep doen op Vincent Kompany. De Belgische verdediger heeft zaterdag tijdens het competitieduel met Crystal Palace een knieblessure opgelopen, waardoor hij weer uit de roulatie is.

Trainer Pep Guardiola laat dinsdag op de persconferentie weten dat hij voorlopig niet op Kompany rekent. "Het zou wel eens weken kunnen duren", aldus de Spaanse trainer van The Citizens. "Vincent is verdrietig, maar in de beste handen. Hij gaat nu naar een ziekenhuis in Spanje in de hoop dat hij zo snel mogelijk terug is."

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Kompany in de lappenmand zit. De Belg deed dit seizoen nog maar drie wedstrijden mee in de Premier League. Vorig seizoen kwam de Belg mede door blessures slechts tot veertien optredens in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner