22.11.2016 16:23

Conte zag vanaf eerste dag potentie van Moses

Chelsea-rechtsback Victor Moses aan de bal tijdens het competitieduel met Manchester United. (23-10-2016)
Chelsea-rechtsback Victor Moses aan de bal tijdens het competitieduel met Manchester United. (23-10-2016)

Victor Moses had waarschijnlijk niet verwacht dit seizoen de vaste rechtsback van Chelsea te zijn. Meerdere trainers lieten de speler links liggen, maar Antonio Conte ziet het wel in hem zitten. De aanvaller kwam in 2012 als vleugelaanvaller over van Wigan Athletic.

Onder leiding van Conte staan de Londenaren bovenaan in de Premier League. Onder meer sinds de inbreng van Moses draait het elftal op volle toeren. "Vanaf de eerste dag dat ik met hem trainde zag ik zijn potentie. Moses heeft een aantal heel belangrijke kwaliteiten: hij heeft techniek, is fysiek sterk en kan grote afstanden overbruggen", vertelt Conte aan La Gazzetta dello Sport.

Ook Diego Costa is een stokpaardje van de Italiaanse coach. De Spaans international scoort aan de lopende band. "Voor ons is hij een geweldige doelpuntenmaker. Op zijn gedrag in het veld is niks meer aan te merken en dat dankt hij aan zichzelf. Diego heeft heel goed begrepen dat hij zijn temperament moest aanpassen. Dat heeft hij gedaan en daar plukt hij nu de vruchten van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner