23.11.2016 10:14

Zeegelaar en Dost balen van verlies tegen Real

Sporting CP-spits Bas Dost (r.) kaatst de bal terug terwijl hij onder druk wordt gezet door Real Madrid-verdediger Sergio Ramos (m.). (22-11-2016)
Sporting CP-spits Bas Dost (r.) kaatst de bal terug terwijl hij onder druk wordt gezet door Real Madrid-verdediger Sergio Ramos (m.). (22-11-2016)

Bas Dost en Marvin Zeegelaar werden met Sporting CP door Real Madrid uitgeschakeld in de poulefase van de Champions League door met 1-2 te verliezen in eigen huis. Daar baalden de twee Oranje-internationals flink van.

Net als in het duel in Spanje scoorden de Madrilenen een paar minuten voor tijd, waardoor Zeegelaar met een flinke kater het veld verliet. "Er had zeker meer ingezeten", treurde de 26-jarige verdediger in gesprek met Veronica. "We kregen een doelpunt tegen in de laatste minuut, dat is ons al vaker gebeurd."

Net als het duel in Spanje, was de zeperd onnodig volgens de linksback. "Ik vond dat we best goed hebben gespeeld, maar in de laatste minuut kregen we die goal tegen. En de rode kaart (voor João Pereira, red.) hielp ook niet echt mee. We hadden een paar goede kansen, maar als die er niet ingaan win je niet."

Precies om die reden baalde Zeegelaar enorm van de uitschakeling in de Champions League. "Het was een mooie ervaring om tegen grote teams te spelen, maar natuurlijk had je liever door willen gaan", vervolgde de oud-speler van Ajax. "Het is niet anders. Het was steeds een goaltje verschil, dat is heel erg zuur. Maar wat kan je eraan doen?'

Dost was vooral kritisch op zichzelf. "In de eerste helft kreeg ik een goede mogelijkheid. Het is jammer dat ik die kans niet benut. Ik maak bij die mogelijkheid de fout dat ik de bal afspeel, terwijl ik het zelf had moeten doen." De enige treffer voor Sporting CP werd gescoord uit een penalty. Adrien Silva knalde tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip raak. Sport CP strijdt samen met Legia Warschau in Groep F.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner