23.11.2016 10:49

Ook Drogba kondigt afscheid uit MLS aan

In navolging van Steven Gerrard en Frank Lampard gaat ook Didier Drogba de Major League Soccer (MLS) verlaten. De Amerikaanse- en Canadese competitie verliest zo opnieuw een smaakmaker.

Impact de Montreal, werkgever van Drogba, won woensdagochtend Nederlandse tijd met 3-2 van Toronto FC. Na afloop van dat duel maakte de Ivoriaanse spits kenbaar zijn aflopende contract niet te gaan verlengen. Drogba speelde sinds de zomer van 2015 bij Impact de Montreal.

"Iedereen weet dat dit mijn laatste wedstrijd hier was. Mijn contract loopt aan het eind van het seizoen af en ik keer niet terug", aldus Drogba. Toch was het niet helemaal de laatste wedstrijd van de 38-jarige Drogba. Zijn ploeg speelt 1 december nog de returnwedstrijd tegen Toronto en bij een goed resultaat volgt ook nog de finale van de play-offs.

Drogba is de derde Premier League-topper die actief is in de MLS, maar nu ook de derde speler die aangeeft te vertrekken. Ook Steven Gerrard en Frank Lampard gaan de competitie verlaten. Gerrard zal een punt zetten achter zijn loopbaan, de toekomst van Lampard en Drogba is nog onzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner