23.11.2016 17:55

PSV Onder-19 raakt in Madrid koppositie kwijt

PSV Onder-19 is niet langer de koploper in Groep D van de Youth League. De Eindhovenaren waren bij een overwinning tegen Atlético Madrid zeker van een plek bij de laatste zestien van het toernooi, maar gingen woensdag met 2-0 onderuit. PSV kan met één wedstrijd te gaan nog steeds groepswinnaar worden, maar uitschakeling behoort ook tot de mogelijkheden.

De Eindhovenaren begonnen in het Miniestadio Cerro del Espino aardig aan de wedstrijd. Het team van Geert Brusselers slaagde er echter niet in om het overwicht om te zetten in kansen. Ook Atlético Madrid werd nauwelijks gevaarlijk, tot het eerste halfuur van de wedstrijd bijna was verstreken. Yael Ballestaros zag zijn afstandsschot nog gekeerd worden door Mike van de Meulenhof, maar de doelman had geen antwoord op de rebound van Giovanni Navarro.

Het was duidelijk dat de Eindhovenaren voor rust blikvangers Sam Lammers en Dante Rigo misten, want PSV werd op een afstandsschot van Matthias Verreth niet gevaarlijk in de eerste helft. Het tweede bedrijf van PSV was een stuk beter. Joël Piroe kreeg tot twee keer toe een goede kans om te scoren, maar hij wist voorzetten van Sekou Sidibe niet te promoveren tot doelpunt. Ook Lammers en Rigo, die na een uur spelen invielen, slaagden er niet in om PSV aan goals te helpen. In de slotfase was er een hoofdrol voor doelman Van de Meulenhof, die bij een hoekschop mee naar voren ging en een kans op de 1-1 kreeg. Niet veel later leverde de keeper de bal zomaar in, waardoor Toni Moya de 2-0 kon maken.

Er is ondanks de nederlaag geen man overboord voor PSV, dat de eerste plaats in Groep D vanwege het onderlinge resultaat wel moet afstaan aan Atlético Madrid. Winnen de Eindhovenaren in de laatste groepswedstrijd van FK Rostov, dan eindigen zij bij de eerste twee in de groep. De groepswinnaar plaatst zich direct voor de achtste finales van de Youth League, de nummer twee speelt knock-outwedstrijden tegen een ploeg uit de Domestic Champions Path voor een plek bij de laatste zestien.