24.11.2016 17:58

Bosz zet jongelingen Nouri en De Ligt in basis

Abdelhak Nouri (r.) krijgt uit handen van Hakim Ziyech (l.) de Bronzen Stier voor de beste speler van de eerste periode in de Jupiler League. (17-10-2016)
Abdelhak Nouri (r.) krijgt uit handen van Hakim Ziyech (l.) de Bronzen Stier voor de beste speler van de eerste periode in de Jupiler League. (17-10-2016)

Peter Bosz heeft voor het duel met Panathinaikos zijn opstelling op veel plekken veranderd. Door het ontbreken van sterkhouders Hakim Ziyech, Davy Klaassen, Davinson Sánchez en Daley Sinkgraven in de wedstrijdselectie, ziet de basis er compleet anders uit. Het kwartet is afwezig vanwege uiteenlopende redenen.

Lasse Schöne is de enige middenvelder die normaliter ook een basisplek heeft, die ook tegen de Grieken aan de aftrap verschijnt. Hij is tevens de aanvoerder van Ajax. De jeugdige spelers Donny van de Beek en Abdelhak Nouri vormen samen met de Deen de middenlinie. Bosz gunt daarmee de talenten van de eigen jeugd een basisplaats. Ook stelt de oefenmeester een ander centraal duo op, daar Sánchez en Viergever ontbreken. Zijn worden vervangen door Matthijs de Ligt en Heiko Westermann.

Als links- en rechtsback kiest Bosz respectievelijk Mitchell Dijks en Kenny Tete. Het tweetal verloor begin dit seizoen de concurrentiestrijd met Sinkgraven en Veltman. Kasper Dolberg, de revelatie van Ajax dit seizoen, en Chelsea-huurling Bertrand Traoré worden aan de kant gehouden. Zij krijgen rust en zien dat Mateo Cassierra de puntspeler van de Amsterdammers is. De Colombiaans spits wordt geflankeerd door de Tsjech Vaclav Černý en Amin Younes.

Bij Panathinaikos is Marcus Berg de bekendste speler, maar de oud-speler van PSV en FC Groningen is niet van de partij tegen Ajax. Verder zijn Víctor Ibarbo (Ex-Watford en AS Roma) en Christopher Samba die furore maakte bij Blackburn Rovers bekende namen. Cristian Ledesma, in de vorige wedstrijd nog basisspeler tegen Ajax, zit in Amsterdam op de bank.

De wedstrijd is vanaf 19.00 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner