24.11.2016 20:21

Basisdebuut voor Dammers tegen Ibrahimović

Feyenoord-verdediger Wessel Dammers maakt donderdagavond uitgerekend in het uitduel met Manchester United zijn basisdebuut. Op Old Trafford krijgt hij bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimović  tegenover zich staan.

Dammers vervangt de geschorste Eric Botteghin. Hij pakte in het uitduel met Zorya Lugansk rood. Omdat ook Sven van Beek nog bezig is met zijn revalidatie, wordt de van SC Cambuur overgekomen Dammers gelijk voor de leeuwen gegooid. Hij speelde alleen in december 2014 een duel voor Dammers. Toen viel hij na ruim een uur in tegen Standard Luik. Naast Botteghin is ook de geblesseerde Karim El Ahmadi afwezig bij de Rotterdammers. Zijn vervanger draagt de naam Renato Tapia. Giovanni van Bronckhorst kan wel beschikken over de andere negen mannen die een 3-0 zege op PEC Zwolle bewerkstelligden afgelopen weekend, dus zij worden ook opgesteld.

Man United-oefenmeester José Mourinho blijft puzzelen, in de zoektocht naar zijn perfecte basiself. Ook vandaag rouleert hij er flink tegenaan. Zo krijgt Luke Shaw weer een kans in de basis tegen Feyenoord, samen met Daley Blind. Ook Wayne Rooney staat weer aan de aftrap, ten koste van Ander Herrera. Henrikh Mkhitaryan krijgt voor het eerst sinds het thuisduel met Manchester City, op 10 september, weer een basisplek. De man van 42 miljoen flankeert donderdagavond Zlatan Ibrahimović, waardoor Marcus Rashford en Anthony Martial vanaf de zijlijn mogen toekijken. Memphis Depay moet geduld blijven hebben.

Het duel is vanaf 21.05 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner